top of page
Omalgsbild_miljöarbete.jpg
cgs-header-start.png

VÅRT MILJØARBEID

Vi tar teten i den grønne omtillingen! 
Som første leverandør tilbyr CGS et komplett sortiment av miljøvennlige brannslukkere for alle bruksområder.

BRANNSLOKKERE FOR PROFF
Chemseq_symbol.png

ReThink /Bærekraft

Våre produkter er laget av høyeste kvalitet for å garantere kundens sikkerhet. På den måten vil vi sikre fremtiden for kommende generasjoner.

Vår visjon er å være ledende innenfor bærekraft og den grønne utviklingen i brannsikkerhetsbransjen.

Våre grønne symboler

 

For å fortydliggjøre miljøklassifiseringen på våre brannslukkere har vi valgt å visualisere dette ved hjelp av to symboler.

CGS - PFAS FREE..png

Denne slukkeren er helt PFAS-fri.

CGS miljömärkning.png

Denne slukkeren innholder hverken PFAS eller tensider. Det beste miljøvalget.

Vi har tatt steget - Vi har sagt farvel til PFAS 

PFAS er en gruppe syntetiske kjemikalier som også er kjent som «evighetskjemikalier» ettersom det er umulig å bryte det ned når det først har havnet i naturen. PFAS fins ikke bare i slukkemiddel, men også i sminke, teflonpanner og klær. I dag pågår det en regelendring innen EU for å kraftig begrense bruken av PFAS på markedet.

Selv om loven ikke har trådt i kraft ennå, vil vi være de som driver den grønne utviklingen og gå lengst fram i toget for å lede bransjen mot en mer bærekraftig fremtid. Vi har derfor valgt å fase ut alle slukkemiddel som inneholder PFAS, og erstatte dem med et 100% PFAS-fritt og grønt sortiment. Denne omstillingen kaller vi «det grønne skiftet» og vi tror og håper at flere i bransjen velger å følge etter. 

Vi er med på

Chemsecs initiativ 

«No to PFAS» 

For å ytterligere ta stilling til kampen mot PFAS stiller vi oss bak Chemsecs initiativ «No to PFAS», hvilket innebærer at vi ser miljø- og helsefarene med PFAS, og at vi driver omstillingen i bransjen for PFAS-frie produkter og slukkemidler.

Chemseq_symbol.png

«Vi kompromisser aldri, hverken med miljøet eller sikkerheten» 

Rett slukkere på rett plass: ReThink

Vi vil oppfordre til å plassere rett slukkere på rett plass. Med det mener vi at alle offentlige miljøer i Norge der det i dag henger en skumslukker som inneholder PFAS bør man revurdere og sikre slukkebehovet i hvert enkelt miljø. Rundt omkring på kontorer, skoler, lagre og andre offentlige miljøer står det mest sannsynlig en skumslokker som ikke behøver å stå der. 

For å redusere faren for at personer kommer i ufrivillig kontakt med PFAS samt redusere utslipp i samfunnet, mener vi at man bør bytte ut disse slukkerne mot andre alternative sukkemidler. På den måten setter vi miljø og helse i fokus uten at det kompromisser med sikkerheten. 

bottom of page